MENU

Where the world comes to study the Bible

Το Σχέδιο Σωτηρίας Του Θεού

Related Media

Ιω. Αʹ 15.11-12: Kαι η μαρτυρία είναι τούτη, ότι: O Θεός έδωσε σε μας αιώνια ζωή, και αυτή η ζωή είναι μέσα στον Yιό του. Eκείνος που έχει τον Yιό, έχει τη ζωή· εκείνος που δεν έχει τον Yιό τού Θεού, τη ζωή δεν έχει.

Αυτό το απόσπασμα λέει μας ότι ο Θεός έδωκε μας αιώνιο ζωή, και αυτή η ζωή είναι στον Υιό Του, Ιησού Χριστό. Η ερώτηση είναι: πώς μπορεί κανείς να έχει τον Υιό του Θεού;

Το Προβλημα Του Ανθρωπου

Χώρισμα Από Τον Θεό

Ησ. 59.2: αλλά, oι ανoμίες σας έβαλαν χωρίσματα ανάμεσα σε σας και στoν Θεό σας, και oι αμαρτίες σας έκρυψαν τo πρόσωπό τoυ από σας, για να μη ακoύει.

Ρωμ. 5.8: O Θεός, όμως, δείχνει τη δική του αγάπη σε μας, επειδή, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί, ο Xριστός πέθανε για χάρη μας.

Κατά την επιστολή προς τους Ρωμ. 5.8, ο Θεός δείχνει την αγάπη Του με τον θάνατο του Υιού Του. Γιατί έπρεπε να ο Χριστός απόθνησκε για εμάς; Διότι η Γραφή λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί. Να αμαρτάνεις σημαίνει να αστοχείς. Η Γραφή λέει: “όλοι αμάρτησαν και υπολέπονται της δόξης του Θεού” (Ρωμ. 3.23). Η αμαρτία μας μας χωρίζει από τον Θεό, που είναι τέλεια άγιος (δίκαιος), και ο Θεός πρέπει συνεπώς να κρίνει τον αμαρτωλό άνδρα.

Αμβακούμ 1.13: Tα μάτια σου είναι καθαρότερα, από το να βλέπεις τα πονηρά, και δεν μπορείς να βλέπεις επάνω στην ανομία.

Η Γραφή και λέει ότι κανένα ποσότητα αγαθοεργίας, πράξεων, ηθικής, ή θρησκεία καθόλου δεν μπορεί να κερδίσει την αποδοχή του Θεού, ή να φέρει κανένα στον ουρανό. Ο ηθικός άνδρας, ο θρησκευτικός άνδρας, και ο ανήθικος και ο ασεβής άνδρας είναι όλοι στην ιδία θέση. Όλοι αυτοί υπολέπονται της τέλειας ηθικής του Θεού. Ο Παύλος, ο Απόστολος, μετά τη συζήτηση για τον ανήθικο άνδρα, τον ηθικό άνδρα, και τον θρησκευτικό άνδρα, στην επιστολή προς τους Ρωμαίους, 1.18-3.8, λέει ότι οι Ιουδαίοι και οι Έλληνες είναι στην αμαρτία, ότι “δεν έχει κανένα δίκαιος” (Ρωμ. 3.9-10). Με αυτή την διακύριξη, έχουν και αυτές:

Εφ. 2.8-9: Eπειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· και αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού· όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος.

Τιτ. 3.5-7: όχι από έργα δικαιοσύνης, που εμείς πράξαμε, αλλά σύμφωνα με το έλεός του μας έσωσε, διαμέσου λουτρού παλιγγενεσίας και ανακαίνισης του Aγίου Πνεύματος, το οποίο ξέχυσε επάνω μας πλούσια, διαμέσου τού Iησού Xριστού τού Σωτήρα μας· ώστε, αφού δικαιωθήκαμε διαμέσου τής χάρης εκείνου, να γίνουμε κληρονόμοι σύμφωνα με την ελπίδα τής αιώνιας ζωής.

Ρωμ. 4.1-5: Tι θα πούμε, λοιπόν, ότι απόλαυσε ο Aβραάμ, ο πατέρας μας κατά σάρκα; Eπειδή, αν ο Aβραάμ ανακηρύχθηκε δίκαιος από τα έργα, έχει καύχημα· όχι, όμως, μπροστά στον Θεό. Eπειδή, τι λέει η γραφή: «Kαι πίστεψε ο Aβραάμ στον Θεό, και λογαριάστηκε σ’ αυτόν για δικαιοσύνη». Σε όποιον, όμως, εργάζεται, ο μισθός δεν λογαριάζεται ως χάρη, αλλά ως χρέος· σ’ εκείνον, όμως, που δεν εργάζεται, αλλά πιστεύει σ’ αυτόν που ανακηρύσσει δίκαιον τον ασεβή, η πίστη του λογαριάζεται για δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει ποσότητα ανθρωπίνης καλοσύνης που είναι καλή σαν τον Θεό εξίσου. Ο Θεός είναι τέλεια δικαιότητα. Γι’αυτό, Αμβακούμ 1.13 λέει μας ότι ο Θεός δεν μπορεί να έχει φιλία μ’ένα αμαρτωλό. Για να μας δέξεται ο Θεός, πρέπει να είμαστε καλοί εξίσου. Μπροστά από τον Θεό, εμείς όλοι είμαστε γυμνοί, αβοήθητοι, και απελπιστικοί. Δεν έχει ποσότητα ηθικής που μπορεί να μας φέρει στον ουρανό ή να δίνει μας αιώνιο ζωή. Τότε, ποία είναι η λύση;

Η Λυση Του Θεου

Ο Θεός δεν είναι μόνο τέλεια αγιοσύνη (και εμείς δεν μπορούμε ποτέ να φτάσουμε αυτή την αγιοσύνη με τη δύναμη ή τις πράξεις μας), αλλ’Αυτός είναι και τέλεια αγάπη και είναι μεστός χάρης και έλεους. Γιά την αγάπη και την χάρη Του, Αυτός δεν μας άφησε χωρίς ελπίδα και χωρίς λύση.

Ρωμ. 5.8: O Θεός, όμως, δείχνει τη δική του αγάπη σε μας, επειδή, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί, ο Xριστός πέθανε για χάρη μας.

Αυτό είναι το ευαγγέλιο της Γραφής. Είναι το κήρυγμα του δώρου του Υιού του Θεού που έγινε ένας άνδρας (ο Θεός ενανθρωπήσας), έζησε χωρίς αμαρτία, απέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες μας, και ανέστη από τον τάφο, δείχνοντας ότι Αυτός είναι ο Υιός του Θεού, και ότι Αυτός απέθανε ως ιλασμός για εμάς.

Ρωμ. 1.4: και αποδείχθηκε Yιός τού Θεού με δύναμη, σύμφωνα με το πνεύμα τής αγιοσύνης, με την ανάσταση από τους νεκρούς, του Iησού Xριστού τού Kυρίου μας.

Ρωμ. 4.25: ο οποίος παραδόθηκε εξαιτίας των παραπτωμάτων μας, και αναστήθηκε εξαιτίας τής δικαίωσής μας.

Κορ. Βʹ 5.21: Eπειδή, εκείνον που δεν γνώρισε αμαρτία, τον έκανε για χάρη μας αμαρτία, για να γίνουμε εμείς δικαιοσύνη τού Θεού διαμέσου αυτού.

Πετρ. Αʹ 3.18: Eπειδή, και ο Xριστός έπαθε μία φορά για πάντα για τις αμαρτίες, ο δίκαιος για χάρη των αδίκων, για να μας φέρει στον Θεό, ο οποίος, ενώ μεν θανατώθηκε κατά τη σάρκα, ζωοποιήθηκε όμως διαμέσου τού Πνεύματος.

Πως Αποδεχομεστα Τον Υιο Του Θεου;

Γι’αυτό που ο Ιησούς ο Χριστός έκανε για εμάς στον σταυρό, η Γραφή λέει: “Αυτός που έχει τον Υιό έχει ζωή”. Μπορούμε να αποδεξόμεστα τον Υιό, τον Ιησούν τον Χριστό, ως τον Σωτήρα μας με προσωπική πίστη, όταν πιστεύουμε στον Χριστό και στον θάνατο Του για τις αμαρτίες μας.

Ιω. 1.12: Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ’ αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ’ αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του.

Ιω. 3.16-18: Eπειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Yιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή. Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Yιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού. Όποιος πιστεύει σ’ αυτόν, δεν κρίνεται·όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Yιού τού Θεού.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένας πρέπει να έρχεται στον Θεό τον ίδιο τρόπο: (1) ως ένας αμαρτωλός που αναγνωρίζει την αμαρτία του, (2) καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινες πράξεις που μπορούν να δίνουν την σωτηρία, και (3) εντελώς πιστεύει στον μόνο Χριστό, με πίστη μόνον, για την σωτηρία μας.

Αν θες να αποδέξεσαι και να πιστέψεις στον Χριστό ως τον Σωτήρα σου, αν θέλεις μπορείς να εκφράσεις την πίστη σου στον Χριστό με μια προσευχή, αναγνωρίζοντας την αμαρτία σου, αποδέχοντας την συγγνώμη Του, και πιστεύοντας στον Χριστό για την σωτηρία σου.

Αν πίστεψας στον Χριστό, πρέπει να μάθεις για τη νέα ζωή σου και πώς να περπατάς με τον Κύριο. Σου προτείνουμε να αρχίσεις από το ABCs for Christian Growth (Αγγλικά). Αυτή η σειρά θα σε φέρει βήμα-βήμα δια μέσου μερικές βασικές αλήθειες του Λόγου του Θεού (δηλαδή, Η Γραφή) και θα σε βοηθήσει να χτίζεις ένα σκληρό θεμέλιο για την πίστη σου στον Χριστό.

© 2018, Biblical Studies Foundation.

Related Topics: Soteriology (Salvation)

Report Inappropriate Ad