MENU

Where the world comes to study the Bible

1. Recenzie de Carte -- Varsta Oportunitatilor

Titlul cartii: Varsta Oportunitatilor

Autor: Paul David Tripp

Anul publicarii: 1997

Editura: P&R Publishing

Pagini: 293

Site-ul Autorului: www.paultrippministries.org

Cartea este disponibila in: limba engleza

Ar trebui sa citesti aceasta carte daca…

Aveti copii la varsta adolescentei sau care sunt pe cale sa devina adolescenti si doriti sa invatati cum sa comunicati cu copilul dumneavoastra printr-o modalitate care sa intareasca relatia cu el si care sa il incurajeze sa se apropie de Dumnezeu.

Pe scurt…

Aceasta carte va veni in ajutorul parintilor pentru a identifica si lupta cu pacatul din viata lor care impiedica relatia cu copiii si cu Dumnezeu. Parintii vor putea apoi profita de oportunitati pentru a aplica Cuvantul lui Dumnezeu luptelor si zbaterilor anilor de adolescenta si a se concentra pe scopul principal al cresterii si educarii unui copil, si anume, a-i ajuta pe copii sa Il iubeasca pe Domnul.

Ideile Cheie:

  • Anii adolescentei ne ofera oportunitati extraordinare pentru a ne indruma copiii. Cu toate acestea, pacatul din viata parintilor ii impiedica pe acestia sa profite de aceste oportunitati. Planul lui Dumnezeu este ca ei sa invete principiile fundamentale ale vietii in contextul familiei: cum totul este conectat la Dumnezeu, cum sa ne iubim unii pe altii si cum sa mergem la Isus pentru iertarea pacatelor.
  • Parintii trebuie sa isi indrume copiii pentru a-si gasi speranta in Hristos in mijlocul luptelor din anii adolescentei. Adolescentii au tendinta sa isi concentreze atentia asupra infatisarii, posesiunilor si acceptarii, dar exista o lupta spiritual puternica pentru inimile lor. Parintii trebuie sa ii ajute pe adolescenti sa identifice lucrurile din cultura in care traiesc care au o influenta negativa asupra lor, sa ii indrume sa aplice Cuvantul lui Dumnezeu in situatiile particulare prin care trec si sa ii antreneze sa raspunda cu intelepciune incercarilor, pentru a-si dezvolta propriile convingeri.
  • Scopul ultim al cresterii si educarii copiilor este ca ei sa dezvolte o foame adanca si sincera in a-L cunoaste, iubi si onora pe Dumnezeu. Parintii ar trebui sa ii ajute pe adolescenti sa identifice domeniile unde trebuie sa se maturizeze inainte ca acestia sa plece de acasa. Parintii trebuie sa fie intr-o comunicare continua cu copilul lor, care sa il conduca pe acesta la pocainta si speranta.

Pasi spre Actiune…

  • Identifica idolii descrisi in Capitolul 2 care sunt relevanti pentru tine ca si parinte: confortul, respectul, aprecierea, succesul, controlul.
  • Mergi si spune-i copilului tau pacatele din inima ta care impiedica relatia voastra.
  • Fa-ti timp sa descoperi ce crede copilul tau despre o problema pe care o experimenteaza si ajuta-l sa isi dea seama cum sa aplice Cuvantul lui Dumnezeu in acea situatie particulara.
  • Citeste atitudinile negative ale adolescentilor din Capitolul 9 ( relativism, individualism, sentimentalism, materialism, autonomia, victimizarea) si identifica lucrurile pe care le gasesti la copilul tau si care sunt atitudinile alternative prezentate in Biblie.

Cum a schimbat modul meu de a-mi creste copiii:

M-a ajutat sa identific pacatele din viata mea ….pe masura ce copiii mei se apropiau de varsta adolescentei. M-a ajutat sa imi fac timp sa vorbesc cu copiii mei despre ce gandesc ei, despre luptele lor si deasemenea m-a ajutat sa ma concentrez asupra celui mai important lucru in viata de parinte si anume sa ii ajut pe copiii sa Il iubeasca pe Dumnezeu.

© 2014 The Family Resource Library

Related Topics: Book Review

Report Inappropriate Ad