MENU

Where the world comes to study the Bible

18. Recenzie de Carte -- Chemarea sacra de a fi parinte

Titlul cartii: Chemarea sacra de a fi parinte

Autor: Gary Thomas

Anul publicarii: 2004

Editura: Zondervan

Pagini: 223

Site-ul autorului: www.garythomas.com

Cartea este disponibila in limba: romana.

Ar trebui sa citesti aceasta carte daca…

Esti parinte, indiferent de varsta copilului.

Pe scurt…

Autorul vorbeste despre cum Dumnezeu ii foloseste pe copii sa ne schimbe si sa ne apropie de El.

Ideile Cheie…

  • Atunci cand realizam ca a avea copii nu are de-a face cu noi ci cu Dumnezeu, incercarile si sacrificiile cresterii si educarii copiilor devin mai usoare. Problema nu va mai fi cat de mandru sunt de copilul meu, ci cat de credincios am fost in lucrurile pe care Dumnezeu a vrut sa le fac.
  • Este important ca copiii sa ma vada pe mine si pe sotul meu petrecand timp in cunoasterea lui Dumnezeu.
  • Ceea ce le cerem noi copiilor nu se compara cu ceea ce ii cerem noi lui Dumnezeu. Nu trebuie sa uitam niciodata ca Dumnezeu ne-a iertat, ca este rabdator cu noi si rabda propriile noastre caderi mai mult decat o facem noi cu copiii nostri.
  • De fiecare data ca copilul nostru e fericit, aducem un zambet pe fata lui Dumnezeu.
  • Atunci cand ii faci copilului tau baie, nu uita ca speli copilul lui Dumnezeu. Opreste-te pentru cateva momente din agitatia zilei si uita-te catre cer. Atunci cand il slujesti pe copilul tau, il poti vedea pe Dumnezeu zambindu-ti? Atunci cand iti hranesti copilul infometat, tu il hranesti pe copilul lui Dumnezeu.

Pasi spre actiune…

  • Incearca sa ii multumesti mai mult lui Dumnezeu pentru copii decat sa il rogi sa ii schimbe. Roaga-te cu multumire lui Dumnezeu pentru lucrurile pe care le face in viata lor, si enumera calitatile cu care El i-a inzestrat si pentru care esti multumitoare.
  • Trebuie sa devii ceea ce te rogi ca copiii tai sa devina. Daca imi doresc ca baiatul meu sa fiu un barbat al rugaciunii, trebuie si eu sa devin o femeie a rugaciunii.
  • Cel mai mare dar pe care il poate face un parinte copilului este sa se bucure de ei, sa ii iubeasca, sa rada impreuna cu ei, sa ii faca sa se simta ca sunt asa de multumitori ca ei sunt copiii lor.
  • Atunci cand un copil este neascultator, Dumnezeu isi doreste ca noi sa raspundem cu dragoste. Copiii au nevoie sa vada angajamentul nostru total fata de ei si faptul ca prima noastra preocupare este pentru binele lor.

Citate…

  • “Un parinte care isi centreaza viata pe Dumnezeu actioneaza asa incat sa ii aduca onoare lui Dumnezeu. Indiferent cum copilul meu ma trateaza, stiu ca Dumnezeu isi doreste sa continui sa ma implic in vietile lor, sa ofer corectie conform cu Scriptura, sa ii iubesc, sa ii sprijinesc. Nu conteaza cum ei se comporta cu mine atata timp cat stiu la ce m-a chemat Dumnezeu. Chiar daca imi ador copiii, nu ma ridic din pat doar dupa cateva ore din pat numai de dragul lor dar si din supunere fata de Dumnezeu”. Pg 21
  • “Sotii, sotiile si copiii nostri nu pot potoli setea sprituala pe care Dumnezeu a pus-o in sufletele noastre. Atunci cand il negjijam pe Dumnezeu, casatoria si educarea copiilor devin lipsite de prezenta lui Dumnezeu- lucru pentru care nu am fost create”. Pg 21
  • “Multi dintre noi suntem tentati sa se concentram atentia asupra purificarii copiiilor nostri incat neglijam cresterea noastra spirituala”. Pg 19

Cum a schimbat modul de a-mi creste copiii…

Prin aceasta carte mi-am amintit ca nu este despre mine, despre confortul mei, fericirea mea, sau de cat de mandru ma face copilul meu, ci important este sa fiu ascultator Domnului in slujirea fata de copii. Deasemenea, a fost un memento pentru a-mi aminti ca trebuie sa cresc in asemanare cu Hristos pentru a fi o mama buna. Cel mai important lucru este sa impartasesc zilnic Evanghelia copiiilor mei.

© 2014 The Family Resource Library

Related Topics: Book Review, Parent Resources, Christian Home, Fathers, Mothers, Parenting

Report Inappropriate Ad