MENU

Where the world comes to study the Bible

21. Recenzie de Carte -- Pastorind o inima de copil

Autor: Tedd Tripp

Anul publicarii: 1995

Editura: Alfa

Pagini: 237

Site-ul autorului: www.paultrippministries.org

Cartea este disponibila in limba engleza, ceha si romana.

Ar trebui sa citesti aceasta carte daca…

Vrei sa inveti despre o abordare biblica a educarii copiilor care se focalizeaza pe problema mai profunda si anume atitudinea inimii.

Pe scurt…

Starea inimii este nucleul pentru care copiii fac ceea ce fac. Fara o schimbare a inimii, nu poate exista o schimbare a comportamentului. Pentru a schimba comportamentul trebuie sa intelegi starea inimii copilului tau si de ce el/ea are un astfel de comportament.

Ideile Cheie…

  • Consecventa este cheia spre a forma copilului tau o imagine de ansamblu. Punand intrebari te va ajuta sa intelegi ce se petrece in inima copilului. “De ce-ul” din spatele comportamentului poate fi adresat prin intelegerea “starii inimii copilului”.
  • “Comportamenul nu este principala problema, un comportament schimbat nu inseamna in mod necesar si schimbarea inimii. Acest lucru este fundamental pentru toate relatiile, nu doar pentru copii ci si pentru adulti.
  • Parintii trebuie sa inteleaga faptul ca lucrurile care se petrec in familie sau la scoala conduc la comportamente care impacteaza inima copilului. Exemple: divortul, stresul, parinti care lucreaza peste program, controlarea atitudinilor, droguri, probleme cu colegii de scoala, note mici, sentimente de nesiguranta.

Pasi spre actiune…

  • Fiti siguri ca sunteti perseverenti in investigarea starii inimii si de faptul ca modul in care disciplinati si comunicati vor aduce schimbarile pe care le doriti in comportamentul copilului.
  • Intelege nevoile copilului pentru a schimba comportamentul. Ajutandu-l pe copil sa isi inteleaga comportamentul si starea inimii va aduce schimbari semnificative.
  • Rugaciunea in familie, focalizarea asupra Bibliei pentru a capata pace, bucurie si putere pot avea un impact extraordinar asupra copiilor si parintilor.
  • Puterea de a spune “Imi pare rau” si “Am facut o greseala” ca parinte conduce spre o mai buna comunicare si da dovada de dragoste neconditionata.
  • Trebuie sa pastorim inimile copiilor nostri pentru a dezvolta atitudini biblice. Trebuie sa le consolidam vietile pentru a putea invata “de ce”.

Citate…

  • “Scriptura ne invata ca inima este centrul vietii. Viata unui om este reflectia inimii lui. Proverbe 4:23 spune urmatorul lucru: “Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii.” Pg 3

Cum a schimbat modul de a-mi creste copiii…

Inainte sa citesc aceasta carte, ma raportam la lucrurile pe care le-am invatat la facultate despre dezvoltarea copiilor si la psihologie ca la o solutie. Invatatura seculara era de ajutor pentru a intelege mai bine etape fiziologice si emotionale prin care trec copiii, dar acestea nu se ocupau de probleme spirituale si de problemele inimii.

Am descoperit in educarea fiicei mele faptul ca metodele seculare au rezultate temporale si nu rezultatele de durata pe care le doream. Imi doream ca ea sa invete sa se disciplineze si sa aiba o atitudine buna. In inima ei, are nevoie sa vrea sa faca lucrurile corecte, nu doar atunci cand eu o fortez sa faca.

Am lucrat cu copii din Africa care sufereau de respingerea parintilor, si am inteles ca poti ajuta un copil numai atunci cand ii intelegi inima. Multe din tehnicile lumii seculare sunt unelte grozave dar in cele din urma comportamentul nu se va schimba daca inima nu este transformata. Aceasta este cel mai important lucru pe care l-am invatat chiar si de la copiii mai mari. Daca ai facut o greseala, este important sa arati smerenie si sa spui ca iti pare rau. Nu este niciodata prea tarziu sa iti revizuiesti modul in care te relationezi la copilul tau. A fost foarte incurajator pentru mine sa imi pot cere iertare fiicei mele mai mari pentru lucrurile pe care nu le-am facut cum trebuia atunci cand ea era mica. Dumnezeu este specialistul restaurarilor iar aceasta carte este foarte incurajatoare pentru orice parinte.

© 2014 The Family Resource Library

Related Topics: Book Review, Parent Resources, Christian Home, Fathers, Mothers, Parenting

Report Inappropriate Ad